תשובות לשאלות נפוצות
מי כסף ננו קולואידים נרקחים באמצעות תהליך אלקטרוליטי, תהליך בו אנו מפרקים באמצעות פולסים חשמליים עדינים את ננו חלקיקי הכסף הטהור אל תוך מים מזוקקים בדרגת זיקוק "אולטרה פיור" וכך, אנו למעשה יוצרים קולואיד של מוצק בנוזל ("תערובת" הומוגנית אחידה בין שני חומרים) המוכרת גם כ"תרחיף".
התרחיף (במקרה של מי הכסף הננו קולואידים) מורכב מננו חלקיקים של כסף טהור ("פאזה מפוזרת") המפוזרים באופן הומוגני/ אחיד אל תוך המים המזוקקים ("פאזה רציפה") באמצעות פולסים חשמליים: ככלל, לא ניתן להגיע בתהליך אלקטרוליטי זה לתוצאה רצויה של "תרחיף" יציב, הומוגני ואחיד בריכוזים של מעל ל-15ppm והדרך לוודא כי התוצאה הסופית שתתקבל היא קולואיד/ תרחיף יציב, הומוגני ואחיד המכיל ננו חלקיקים בגודל של כ-25-35 ננומטר החודרים את התא, היא לא לחרוג מעל ריכוז זה במהלך רקיחתם של מי הכסף הננו קולואידים. בין היתר, גם הקפדה על כלל זה, הופכים את מי הכסף הננו קולואידים של סילברמדיק לבטוחים לשימוש וליעילים ביותר הן בשימוש פנימי והן בשימוש חיצוני.
כדאי לדעת:
גם ריכוזים נמוכים מ-10ppm יעשו את העבודה,
במידה ומי הכסף הננו קולואידים נרקחו כהלכה.
ככלל, ככל שריכוז של מי כסף ננו קולואידים הוא גבוה מ-15ppm, כך מתקבלת "תערובת" פחות ופחות הומוגנית, ופחות אחידה, המכילה חלקיקים בגודל של מעל ל-100 ננומטר שאינם חודרים את התא, חלקיקים הגדולים בהרבה מגודלם של פתוגנים חד-תאיים ומתוך שכך אינם תורמים לשיבוש מערך חילוף החומרים שלהם וכל שנשאר למערכת לאחר צריכתם, הוא לזהות את אותם החלקיקים כ"פסולת" ולנקות אותם מהגוף ללא שתרמו לריפוי של שום תחלואה או מחלה. בנוסף, חלקיקים בגודל של יותר מ-100 ננומטר, יש בהם כדי לשקוע ברקמות בשימוש מתמשך ולגרום ל"ארגיריה" (תופעת "הכחלה") עקב הצטברות של אותם החלקיקים ברקמות. לא מומלץ.